Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 stycznia 2022. Imieniny: Fabioli, Miły, Sebastiana
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • ½ paczki mieszanki jarzynowej na zupę
  • 4 średnie ziemniaki
  • 5 brukselek
  • kawałek kapusty ( taki z włoszczyzny )
  • ¼ długiego ogórka
  • 1 pomidor
  • 4 łyżki usiekanego koperku
  • ½ puszki konserwowego groszku
  • 0,25 dag mielonego mięsa ( najlepiej drobiowego )
  • ½ szklanki śmietanki do zupy
  • 3 kostki bulionu drobiowego Knorra
  • 2 litry wody
  • Maggi w płynie
  • 1 łyżeczka mielonego pieprzu
Przepis:

Ziemniaki pokroić w kostkę , brukselki w ósemki , ogórek w słupki , pomidor w kostkę , kapustę w paseczki . Do garnka włożyć wszystkie warzywa , kostki bulionowe , ziemniaki, groszek , 2 łyżki kopru i wlać wodę . Gotować 40 minut. Z mięsa robić kuleczki wielkości orzecha włoskiego i wrzucać na gotującą się zupę . Gotować 20 minut . Doprawić pieprzem , maggi , śmietanę . posypać pozostałym koperkiem .
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl