Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 stycznia 2022. Imieniny: Fabioli, Miły, Sebastiana
kategoria: desery
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • biszkopty( ilość zależy od wielkości pojemnika i biszkoptów )
  • 1 serek Maskarpone ( Piątnicy )
  • 50 ml ajerkoniaku
  • 100 ml mocnej kawy rozpuszczalnej posłodzonej
  • 1 szklanka kremu czekoladowego ( ½ opakowania gotowego + 100 ml mleka )
  • 1 brzoskwinia z syropu
  • 4 łyżki bitej śmietany
Przepis:

Pojemniczek wyłożyć folią spożywczą . Ułożyć połowę biszkoptów tak by zakryły dno. Nasączyć dobrze kawą z ajerkoniakiem ( połowa ). Na biszkopty wyłożyć serek . Przykryć drugą warstwą biszkoptów i nasączyć ją resztą kawy z ajerkoniakiem . Ubić krem czekoladowy z mlekiem . ułożyć na górnej warstwie biszkoptów. Udekorować pokrojoną w cienkie plasterki brzoskwinią i bitą śmietaną . Wstawić do lodówki na 3 godziny. Można robić osobne porcje w pucharkach .
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl