Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 stycznia 2022. Imieniny: Fabioli, Miły, Sebastiana
kategoria: dania obiadowe
średnia ocena: 5.00
autor zdjęcia: monika.p
    Składniki:

  • schab bez kości ok. 1 kg
  • gruszki 3 szt.
  • ser gorgonzola ok. 200g
  • śmietana 30%
  • majeranek
  • masło
  • sól, pieprz
Przepis:

Schab pokroić na plastry,jak na kotlety, zamarynować np. w przyprawie do grilla, na kilka godzin. Następnie lekko rozbić mięso, delikatnie podsmażyć, najlepiej na maśle. Podsmażone mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na mięso ułożyć plasterki gruszki bez skórki. Posypać majerankiem, pieprzem i obłożyć plastrami sera gorgonzola. Na to wylać śmietanę kremówkę i jeszcze posypać majerankiem. Zapiekać w piekarniku temp. 180 st. około 40-50 min. Smacznego!
źródło przepisu: Ewa K.
przepis dodany przez: monika.p

Zobacz wszystkie przepisy tego użytkownika »
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl