Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 stycznia 2022. Imieniny: Fabioli, Miły, Sebastiana
kategoria: wielkanocne
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1 duży kurczak ( tak ok. 2 kg )
  • 3 marchewki
  • 1 duża pietruszka
  • 1/8 selera
  • ½ pory
  • 1 cebula w łupinie ( dobrze umyta )
  • 1 suszony grzybek
  • 1 goździk
  • 3 ziela angielskie
  • 2 liście laurowe
  • 2 łyżeczki soli
  • maggi w płynie
  • 2 łyżki usiekanej natki pietruszki
  • 1.5 litra wody
Przepis:

Kurczaka umyć i podzielić na ćwiartki .Włożyć do garnka. Dodać oczyszczone warzywa i przyprawy. Zalać zimną wodą , osolić . Doprowadzić do wrzenia . Zmniejszyć gaz i gotować 1 godzinę . W czasie gotowania szumować . Wyjąć mięso i warzywa. Rosół przecedzić i doprawić maggi. Odlać 1 szklankę rosołu i zrobić na nim kostkę z kaszy manny. Po zastygnięciu kaszy i pokrojeniu jej w kostki ułożyć je na talerzach. Dodać ozdobnie pokrojona marchew. Zalać wrzącym rosołem i posypać natką pietruszki. Zależnie od tego jak duże porcje rosołu wlewa się na talerz wychodzi z tej ilości 2-4 porcji . Jeśli rosołu zostaje można zrobić na nim inną zupę na następny dzień , kurczaka w potrawce, galaretki z drobiu .
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl