Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 października 2018. Imieniny: Ireny, Kleopatry, Witalisa
średnia ocena: 5.00

    Składniki:

  • 50 dag świeżych kurek
  • włoszczyzna
  • 2 cebule
  • pieprz
  • sól
  • liść laurowy
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki masła
  • koperek lub natka pietruszki
Przepis:

Włoszczyznę pokroić, dodać przyprawy, ugotować wywar. Grzyby umyć, większe pokroić.
Cebulę pokroić, udusić na połowie masła wraz z grzybami na słabym ogniu, zestawić, wrzucić do wywaru z warzyw.

Mąkę lekko zrumienić na patelni bez tłuszczu, dodać resztę masła, rozetrzeć, wlać trochę wywaru, wymieszać, dodać do zupy, doprowadzić do wrzenia, zestawić.
Zupę przyprawić do smaku, posypać zieleniną, można dodać 1 łyżeczkę śmietany lub jogurtu. Podajemy zupę z ryżem.
źródło przepisu: z kalendarza zdzieraka z 1996 roku
przepis dodany przez: Termar

Zobacz wszystkie przepisy tego użytkownika »
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl