Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 czerwca 2018. Imieniny: Albina, Wandy, Zenona
średnia ocena: 1.00

    Składniki:

  • 3 dag grzybów
  • 25 dag włoszczyzny bez kapusty
  • 150 ml wody
  • cebula
  • 4 dag tłuszczu roślinnego
  • 3 dag mąki
  • sól
  • łyżka posiekanego koperku
  • kaszka krakowska
Przepis:

Grzyby opłukać, zalać zimną wodą, odstawić na kilka godzin.
Dodać pokrojoną cebulę. Gotować na wolnym ogniu. Gdy grzyby są na pół miękkie, osolić, dodać włoszczyznę, dolać 1 wody i dalej gotować.

Z tłuszczu i mąki przyrządzić zasmażkę. Rozprowadzić ją zimnym wywarem. Wlać do zupy i zagotować.
Dodać pokrojone grzyby i posiekany koperek. Podawać z ugotowaną kaszką pokrojoną w kostkę.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl