Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 11 grudnia 2018. Imieniny: Biny, Damazego, Waldemara
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 5 dag suszonych grzybów
  • włoszczyzna
  • pieprz
  • zielenina
  • śmietana
  • sól
Przepis:

Włoszczyznę oczyścić, umyć i ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem soli i pieprzu.
Kiedy jarzyny będą miękkie, wyjąć je, wywar przecedzić i ciepłym zalać umyte suszone grzyby, odstawić na 2 - 3 godziny.
Wstawić na gaz i gotować pod przykryciem aż grzyby będą miękkie. Przecedzić zupę, przyprawić do smaku i dodać pokrojone grzyby.
Zupę możemy podawać z łazankami albo kluskami. Na koniec dodajemy siekaną zieleninę i kleksy śmietany.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl