Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 października 2017. Imieniny: Edwarda, Marleny, Seweryna
kategoria: zupy
średnia ocena: 5.00

    Składniki:

  • 4-6 cebul
  • 1 marchewka
  • 0,5 pietruszki
  • 1/4 selera
  • 3 ząbki czosnku
  • tymianek
  • bulion warzywny
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
Przepis:

Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie, razem z czosnkiem, w tym garnku, w którym będziemy gotować zupę.
Gdy zaczyna przywierać do garnka zalewamy 1,5 l bulionu warzywnego.
Dodajemy jarzyny pokrojone w kostkę, gotujemy wszystko do miękkości, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i tymiankiem.
W czasie gotowania uzupełniamy wodę.
Po ugotowaniu zupę miksujemy blenderem na gładki krem.
Najlepiej smakuje z grzankami, ewentualnie ze startym żółtym serem.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl