Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 listopada 2018. Imieniny: Anatola, Edyty, Rafała
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Bozenka16
    Składniki:

  • 6 dużych ziemniaków
  • 2 litry wody
  • sól
  • masło
  • śmietana lub mleko
Przepis:

Ziemniaki pokroić w małe cząstki i ugotować w osolonej wodzie. Gotować około 30 min.
Po tym czasie odcedzić i pozostawić chwilę do odparowania.
Gorące jeszcze ziemniaki zmiksować blenderem.
Dodać masło i ponownie utrzeć powoli dodając mleko. Ilość mleka zależna jest od rodzaju ziemniaka.
Tak przygotowane ziemniaki nakładać łyżką do formowania gałek do lodów i podawać od razu jeszcze ciepłe.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~robek2010-02-24 21:14
dzięki za przepis, ciekawe jak smakuje?

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl