Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 28 maja 2018. Imieniny: Augustyna, Ingi, Jaromira
kategoria: dania obiadowe
średnia ocena: 3.50
autor zdjęcia: Termar
    Składniki:

  • 1-1,2 kg ziemniaków
  • 2 łyżki smalcu
  • 2 łyżeczki mielonego majeranku
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka sosu Tao tao sojowo grzybowy
  • 1-2 łyżki bulionu
  • sól
  • pieprz
  • liść laurowy
  • 1 szczypta oregano
Przepis:

Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach, przestudzić i pokroić w grube plastry.
Cebulę obrać i pokroić w półkrążki.

Plastry ziemniaków przesmażyć na rozgrzanym smalcu.
Przesmażone przełożyć do żaroodpornego, wysmarowanego masłem naczynia, dodać liść laurowy, wsypać cebulę, przyprawić solą, pieprzem i majerankiem oraz oregano.
Skropić sosem tao-tao oraz bulionem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i zapiekać około 10 - 15 minut.
źródło przepisu: Przepis z Kuchni staropolskiej
przepis dodany przez: Termar

Zobacz wszystkie przepisy tego użytkownika »
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~malwinka2012-06-16 08:05
Pychotka!!!!
~kajtek2012-04-24 10:01
bardzo dobre popijajac swojskim kwasnym mlekiem
~justysia2012-01-05 19:31
czas zapiekania już dawno minął, a cebula twarda, ale cierpliwie czekam dalej.
Termar2010-01-10 12:59
mnie też bardzo smakują..a w nazwie jest "a'la" bo zmodyfikowałam oryginalny przepis dodając swoje składniki i zamienniki
~NIKITA2010-01-09 00:02
bardzo dobre danie !!!! POLECAM.

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl