Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 czerwca 2018. Imieniny: Danuty, Jana, Janiny
kategoria: wielkanocne
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1 łyżka masła
  • 2 płaskie łyżki mąki
  • chrzan Wasabi (ja użyłam 2 płaskie łyżeczki)
  • cukier
  • sól
  • ½ szklanki słodkiej śmietanki 18%
  • 2 czubate łyżki kwaśnej śmietany
  • 2 żółtka
Przepis:

W rondelku rozpuścić masło, wsypać mąkę i rozmieszać. Po woli dolać śmietankę i mieszając doprowadzić do tego by sos się zagotował.
Dodać chrzan, śmietanę.
Na bardzo małym gazie ogrzewać.
Doprawić solą, cukrem.
Żółtka wymieszać z odrobiną sosu i wlać do reszty. Podgrzać mieszając.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~maja2010-04-01 20:34
Ciekawa jestem od czego ten sos nosi nazwę zielony.
~Johny Bravo2010-02-12 11:13
Przyda się

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl