Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 14 grudnia 2018. Imieniny: Alfreda, Izydora, Zoriny
kategoria: dania obiadowe
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • raki 1 kg
  • ser 1 kg
Przepis:

Raki odgotowujemy w wodzie 20 minut.
Następnie pozostawiamy do ścieknięcia.
Wybieramy wnętrza raka. Układamy na blaszkę.
Ser tarkujemy i posypujemy raki.
Pieczemy 20 minut w 170 stopniach.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
Babciagramolka2010-01-28 23:07
To by było spełnienie moich kulinarnych marzeń mieć tyle raków by z nich robić zapiekankę . Ale tak na poważnie to ktoś kto nigdy nie robił raków nic z tego przepisu nie będzie miał. Raki wrzuca się żywe na wodę z dużą ilością kopru. Potem trzeba wiedzieć jak się zabrać wybrania z nich mięsa. A robienie z raków zapiekanki pod żółtym serem uważam za profanację. Nic ze smaku rakowego mięsa nie zostanie.

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl