Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 16 listopada 2018. Imieniny: Edmunda, Marii, Marka
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: monika.p
    Składniki:

  • 6 filetów z soli
  • płatki migdałowe
  • ser żółty
  • majonez
  • pieprz cytrynowy
  • sól
Przepis:

Filety rozmrażamy, posypujemy solą i pieprzem cytrynowym, wykładamy na folię aluminiową na blaszce.
Smarujemy po wierzchu majonezem, dość obficie posypujemy płatkami migdałowymi i wstawiamy do nagrzanego do 180-200st. piekarnika na ok. 20minut.
Po tym czasie posypujemy wierzch serem żółtym i zapiekamy jeszcze ok. 10minut.
Podajemy z ryżem i dowolną surówką.
Smacznego!
źródło przepisu: Ewcia
przepis dodany przez: monika.p

Zobacz wszystkie przepisy tego użytkownika »
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
Babciagramolka2010-04-21 07:17
Do kuchcika amatora - proponuję w takim razie ukręcić domowy majonez (zero konserwantów). Wg mnie rybka będzie bardzo smaczna.
~kuchcik amator2010-04-15 10:05
Obawiam się że cała doskonałość potrawy wynika z zawartego w majonezie wzmacniacza smaku... Poza tym majonez zwykle zawiera duże dawki konserwantów (z doświadczenia: kanapka z wędliny posmarowanej majonezem moze leżeć w słońcu i się nie psuje nawet po całym upalnym dniu :-) ) Czy nie dałoby się majonezu czymś zastąpić ?
~Jewa2009-09-22 11:46
Ale pyszna rybka! Prosta w przygotowaniu, a taka wykwintna! polecam

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl