Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 września 2018. Imieniny: Maury, Milany, Tomasza
kategoria: dziczyzna
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • Przodek i podróbki 1 zająca
  • 15 dag chudego boczku wędzonego
  • 3 duże cebule
  • 5 dag tłuszczu
  • 1 łyżka mąki
  • 5-6 ziaren jałowca
  • 1 listek laurowy
  • 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki mielonej (kto lubi może dodać trochę ostrej)
  • 2 kieliszki czerwonego wina ; siekana natka pietruszki
  • sól do smaku; 0
  • 5 szklanki wody
Przepis:

Mięso zająca obrać dokładnie z błon i porąbać na nieduże kawałki, podroby pokroić. Rozgrzać w szybkowarze tłuszcz obrumienić na nim mięso z podrobami, wrzucić pokrojony w słupki boczek i w grubą kostkę cebulę, wlać wodę. Szybkowar zamknąć i ogrzewać 35 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, potrawę posolić, dodać zgniecione ziarna jałowca, listek laurowy, paprykę i wino, posypać mąką i kilka razy zagotować. Przed podaniem posypać natką pietruszki. Podawać z ryżem, kaszką krakowską lub potłuczonymi kartoflami.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl