Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 września 2018. Imieniny: Eustachego, Faustyny, Renaty
kategoria: dziczyzna
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • Comber i udka z 1 zająca
  • 10 dag słoniny
  • 6 dag tłuszczu
  • 1 łyżka mąki; 1 szklanka wody
  • Zaprawa:
  • 1 włoszczyzna bez kapusty
  • 5 dag cebuli
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka octu
  • 1 listek laurowy
  • 7-10 ziaren pieprzu
  • 7-10 ziaren ziela angielskiego
  • 7-10 ziaren jałowca
  • 1 łyżeczka cukru
Przepis:

Zrobić zaprawę. przyprawy zemleć, warzywa zetrzeć na tarce do jarzyn, dodać cukier i ugnieść mocno, aż puszczą sok, wymieszać z olejem i octem. Mięso skruszałego zająca na 2 dni przed pieczeniem natrzeć i obłożyć zaprawą, po czym wynieść w chłodne miejsce. Po tym czasie otrząsnąć z mięsa warzywa z zaprawy, mięso naszpikować słoniną, posolić, posypać mąką i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Wlać wodę, szybkowar zamknąć i ogrzewać 45 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl