Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 lutego 2018. Imieniny: Boguty, Bogusza, Macieja
kategoria: inne
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1 kubek mąki
  • 5 jajek
  • ½ kubka mleka
  • ½ kubka wody
  • oliwa
Przepis:

Foremki do mufinków średniej wielkości wstawić do piekarnika i rozgrzać. Do każdego wgłębienia wlać po łyżeczce oliwy i ponownie wstawić do piekarnika. Z mąki, jajek, mleka i wody zrobić ciasto jak na naleśniki. Wyjąć foremki i na gorącą oliwę wlać ciasto (do pełnego wgłębienia). Natychmiast wstawić do piekarnika i piec 15 minut, aż ciasto spuchnie i będzie brązowo – złote.
Wyjąć. Ostudzić. Podawać do pieczystego (łamać i wybierać nimi sos).
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl