Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 września 2018. Imieniny: Eustachego, Faustyny, Renaty
kategoria: wołowina
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 kg wołowiny pieczeniowej
  • 4 łyżki oleju
  • 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • kawałek korzenia (10 - 12 cm) świeżego imbiru
  • 8 szalotek
  • 3-4 łyżki pokrojonego szczypiorku
  • 2 łyżki maki kukurydzianej
  • 1 łyżeczka cukru
  • szczypta soli
Przepis:

Umytą wołowinę kroimy w drobne paski, szalotki siekamy, imbir cieniutko kroimy.
W rondlu rozgrzewamy olej, podsmażamy mięso, wsypujemy imbir i jeszcze smażymy około 5 minut.
Dodajemy wino, cukier i sos sojowy, szczyptę soli, mieszamy. Przykrywamy rondel i dusimy jeszcze 15 minut.
Dorzucamy szalotki, szczypiorek, dodajemy mąkę rozmąconą z 1 łyżką wody i dusimy jeszcze 5 minut. Podajemy z ryżem.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~gość2009-01-21 13:40
Podajemy z ryżem a wołowinę wcinamy na deser-surową jak tatar

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl