Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 czerwca 2018. Imieniny: Albina, Wandy, Zenona
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 20 śliwek suszonych
  • 5 suszonych moreli
  • 10 plastrów suszonych jabłek
  • 10 plastrów suszonych gruszek
  • 1 łyżeczka kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 2 goździki
  • kawałek laski wanilii
  • miód
  • 1 ½ litra wody
Przepis:

Owoce i przyprawy zalać wodą, osłodzić miodem i gotować na małym gazie 30 minut.
Ostudzić. Podawać przecedzony lub z owocami, chłodny lub letni jak kto woli.
Bardzo smaczny jest podany silnie schłodzony z kostkami lodu.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl