Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 11 grudnia 2018. Imieniny: Biny, Damazego, Waldemara
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1 szklanka niskosłodzonej konfitury z żurawiny
  • 1,5 szklanki wody
  • 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
  • cukier
Przepis:

Konfiturę i 1 szklankę wody wlać do garnka. Zagotować. Dosłodzić do smaku jeśli trzeba.
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z ½ szklanki zimnej wody i wlać do garnka.
Zagotować mieszając aż zgęstnieje.
Nalewać do pucharków. Podawać schłodzony.
Jeśli jest możliwość to można dodać świeżej lub suszonej żurawiny.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
monika42010-01-19 18:55
słodkie z konfitury i jeszcze cukier?

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl