Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 15 listopada 2018. Imieniny: Amielii, Idalii, Leopolda
kategoria: przekąski
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 35 dag wątróbek drobiowych
  • 6 plasterków żółtego sera
  • 1 cebula
  • 1 strąk czerwonej papryki
  • 1 łyżeczka suszonego majeranku
  • 6 kajzerek
  • masło do smarowania
  • 2 łyżki oleju do smażenia
  • sól
  • pieprz
Przepis:

Wątróbki opłukać, oczyścić, pokroić w paski i osuszyć. Obraną cebulę i paprykę pokroić w półpierścienie.
Na rozgrzanym oleju lekko podsmażyć wątróbkę. Dodać cebulę, paprykę, jeszcze chwilę smażyć, wsypać majeranek, doprawić pieprzem i solą.

Z kajzerek ściąć wierzch, wybrać miąższ, ścianki posmarować masłem. napełnić bułeczki wątróbką z warzywami, przykryć plasterkiem sera. Zapiekać w gorącym (180 stopni C) piekarniku, aż bułeczki będą złote, a ser się rozpuści.
źródło przepisu: Poradnik domowy 2006 rok

oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl