![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 lutego 2019. Imieniny: Damiana, Romana, Romany
|
Szukaj:
|
kategoria: desery średnia ocena: 0.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Waflowy przekładaniec kakaowo rumowo orzechowy
Przepis: Masło, cukier i mleko podgrzać do rozpuszczenia cukru. Cały czas mieszając dodać orzechy mielone i zdjąć z ognia. Następnie dosypać mleko w proszku, kakao i alkohol. Dokładnie wymieszać mikserem i przekładać wafle lekko dociskając każdy następny. Przykryć waflami bez masy i przykryć folią, obciążyć i wstawić do lodówki na ok. 2 godziny. Wyjąć z lodówki i dalej pod obciążeniem trzymać w chłodnym miejscu do następnego dnia. Potem rozpuścić polewę, polać wafle poczekać do stwardnienia polewy i pokroić na dowolne kawałki. ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
czekoladka1452008-11-27 11:25 Proste ale super dobre. |
![]() Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © Cooking.pl |