Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 17 lutego 2018. Imieniny: Donata, Gizeli, Łukasza
kategoria: drób
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: megunia
    Składniki:

  • udka z kurczaka
  • olej
  • sól, pieprz
  • przyprawa do kurczaka
Przepis:

Udka wypłukać, gdy woda obcieknie, posolić i popieprzyć. Następnie posypać przyprawą do kurczaka, z każdej strony udka. Można wetrzeć przyprawę w mięso. Na rozgrzaną patelnię z olejem położyć udka (można ciasno - jedno obok drugiego). Gdy mięso zacznie pryskać, podlać wodą. Piec na średnim ogniu około godziny, aż mięso będzie odchodziło od kości (będzie miękkie). Od czasu do czasu obrócić. Gdy woda wyparuje, można dolać odrobinę, żeby się nie przypaliły.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~zuza2012-04-26 21:40
mało przypieczone a tak są ok :)
~iwona2010-01-09 17:54
zgadzam się te udka wcale nie wyglądają apetycznie
~pati2009-01-31 12:37
te łudka nie wyglądaja apetycznie

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl