Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 15 grudnia 2018. Imieniny: Celiny, Ireneusza, Niny
kategoria: desery
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1/2 kostki masła
  • 1 czubata łyżka cukru pudru
  • 1 płaska łyżeczka cukru waniliowego
  • 25 dag półgorzkiej glazury czekoladowej (lub tabliczki czekolady)
  • 5 łyżek likieru migdałowego
  • zrumienione, pokrojone migdały

    Polewa:
  • glazura czekoladowa
  • lub tabliczka mlecznej czekolady
Przepis:

Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na krem. Rozpuszczoną glazurę lub czekoladę rozetrzeć z masą maślaną i likierem migdałowym i natychmiast wyciskać (woreczkiem albo ze specjalnej szprycy).
Polewać rozpuszczoną czekoladą. Na każdej trufli ułożyć kilka kawałków migdałów.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl