Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 października 2017. Imieniny: Edwarda, Marleny, Seweryna
kategoria: przekąski
średnia ocena: 5.00
autor zdjęcia: megunia
    Składniki:

  • 4 kawałki chleba tostowego
  • ser żółty np. edamski
  • 2 pieczarki
  • 2 plasterki wędliny
  • 2 plasterki pomidora
  • masło
  • przyprawa do pizzy
Przepis:

Każdy kawałek chleba tostowego (bułki tostowej) posmarować lekko masłem.
Następnie położyć na dwa kawałki, wędlinę (według uznania - może być szynka, salami czy jakaś kiełbaska albo można wędlinę pominąć).
Pieczarki obrać, umyć, a następnie pokroić na małe kawałeczki. Każdą pokrojoną pieczarkę położyć na osobne 2 tosty (z wędliną).
Posypać przyprawami do pizzy lub innymi przyprawami według uznania.
Posypać lekko startym serem, na wierzch położyć plasterek pomidora i ponownie posypać serem - ilość według uznania - ale nie można przesadzać, bo po stopieniu ser wycieknie.
Każdy z przygotowanych tostów, przykryć drugim kawałkiem chleba.
Wsadzić do tostera i zapiekać kilka minut.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl