Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 lutego 2018. Imieniny: Damiana, Romana, Romany
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 30 dag mąki
  • 9 jajek
  • 15 dag masła lub margaryny
  • sól
  • pieprz
  • 80 dag cukinii
  • 4 cebule
  • 40 dag pomidorów
  • 30 dag szynki
  • 1 łyżka oleju
  • 6 dag sera goudy
  • 1/2 litra mleka
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
Przepis:

Mąkę zagnieść z pokrojonym tłuszczem, jajkiem, 2 łyżkami zimnej wody i solą. Uformować kulę, schłodzić 30 minut.

Cukinię i pomidory pokroić w plasterki, cebule na cząstki, zrumienić na oleju. Pokroić szynkę.
Mleko wymieszać z pozostałymi jajkami i ziołami prowansalskimi, przyprawić.

Ciasto rozwałkować na koło o średnicy 30 cm, wyłożyć tortownicę o średnicy 24 cm. Układać warstwami w formie: szynkę i warzywa. Zalać masą jajeczną, posypać startym serem. Piec godzinę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl