Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 sierpnia 2018. Imieniny: Emilii, Julinana, Konstancji
kategoria: ciasta
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Alicja
    Składniki:

  • gotowe beziki 6-9 szt
  • białka 5 szt
  • gotowy spód biszkoptowy 1 szt
  • mandarynki z puszki 2 puszki
  • żelatyna 5 łyżeczek
  • serek homogenizowany 20 dag
  • fanta 1 szklanka
  • śmietana 30% 400 ml
  • cukier 1 szklanka niepełna
  • cukier waniliowy 1 szt
Przepis:

Białka ubić z 3/4 cukru, posmarować spód biszkoptowy. Piec 25 minut (tylko do góry) w temp. 150 stopni. Ostudzić.

Osączyć mandarynki, odmierzyć 1/4 szklanki soku. Utrzeć serek z cukrem waniliowym i resztą cukru, dodać - w trzech porcjach - lemoniadę i sok.

Żelatynę namoczyć i rozpuścić. Połączyć z niedużą ilością masy serowej, a następnie dodać do reszty masy, energicznie przy tym mieszając. Krem wstawić do lodówki, a gdy zacznie gęstnieć (po kilku minutach), dodać ubitą śmietanę i wymieszać z odsączonymi mandarynkami.

Krem rozsmarować na cieście, wstawić na 3 godziny do lodówki. Przed podaniem posypać pokruszonymi bezikami. Można udekorować listkami melisy oraz cząstkami mandarynek.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
Bozenka162010-01-18 16:08
Super tort na przyjęcie urodzinowe dzieci:) polecam
czekoladka1452008-11-27 11:22
bardzo apetyczne
~irena2008-11-15 20:59
Świetnie wyglada, powinno być dobre

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl