Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 28 maja 2018. Imieniny: Augustyna, Ingi, Jaromira
kategoria: ciasta
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 2 kostki masła
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 4 żółtka
  • 1 łyżka maki ziemniaczanej
  • 1/2 l mleka
  • 1 kieliszek spirytusu lub 1/2 kieliszka wódki
  • zapach rumowy, arakowy lub waniliowy
  • owoce
  • 1 opakowanie budyniu
  • 1 op galaretki owocowej
  • herbatniki lub biszkopty, bezy
  • kakao
Przepis:

Budyń rozpuścić w 1 szklance mleka, drugą zagotować z cukrem i połączyć z rozpuszczonym budyniem. Zagotować i ostudzić.

Żółtka zmiksować z masłem i dodawać stopniowo budyń, mąkę ziemniaczaną, spirytus, zapach. Całość podzielić na 2 części, jedną z nich wymieszać z 2-3 łyżkami kakao.
Na spód tortownicy położyć herbatniki, biszkopty lub bezy i wylać po kolei obie części masy. Ułożyć owoce, zalać galaretką i wstawić do lodówki.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl