Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 16 listopada 2018. Imieniny: Edmunda, Marii, Marka
kategoria: surówki
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 6 pomarańczy
  • 2 garście rzeżuchy (bez łodyżek)
  • 10 dag orzechów włoskich

    Sos:
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka sherry
  • szczypta gorczycy
  • sól
  • pieprz
Przepis:

Pomarańcze obieramy i kroimy na talarki (wyciekający podczas krojenia sok zachowujemy (do sosu), rzeżuchę po opłukaniu osuszamy. Łączymy plastry pomarańczy i listki rzeżuchy.

Przyrządzamy sos:
sok z pomarańczy łączymy z oliwą, sherry, dodajemy gorczycę (zmieloną), sól, pieprz - i polewamy nim sałatkę, którą na wierzchu posypujemy siekanymi orzechami.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl