Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 lutego 2018. Imieniny: Anety, Lecha, Leona
kategoria: sałatki
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 2 średnie ogórki
  • ½ szklanki malin
  • 1 plaster arbuza ( tak by po pokrojeniu było ½ szklanki miąższu z arbuza)
  • 5 liści sałaty Lollo Rossa
  • 3 łyżki oleju ze słonecznika
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz mielony
  • cukier
Przepis:

Umyć liście z sałaty i porwać na kawałki. Z ogórków ściąć końce (nie obierać) i utrzeć na tarce jarzynowej na plasterki (jak na mizerię). Arbuza obrać ze skórki, usunąć pestki i pokroić w kosteczkę. Wymieszać ogórki, sałatę, arbuza i maliny. Olej i sok z cytryny zmieszać. Doprawić solą, cukrem, pieprzem mielonym. Polać surówkę. Delikatnie zamieszać.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl