Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 10 grudnia 2018. Imieniny: Danieli, Bohdana, Julii
kategoria: surówki
średnia ocena: 4.50
autor zdjęcia: megunia
    Składniki:

  • 1/2 czerwonej kapusty
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki octu
  • 2 łyżki oliwy (oleju)
  • 1 plasterek cytryny
  • 1 jabłko
  • 1 cebula
Przepis:

Kapustę poszatkować na małe kawałeczki.
Następnie ugotować w osolonej wodzie, aż będzie lekko miękka. Dolać wtedy do wody ocet i pozostawić kapustę w garnku na około 15-20 minut.
Zetrzeć jabłko i pokroić cebulę w kosteczkę.
Kapustę odcedzić i dodać do niej jabłko z cebulą.
Całość wymieszać, dodać sok z wyciśniętego plastra cytryny oraz oliwę.
Doprawić do smaku - solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać.
Podawać do potraw mięsnych.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~Leo2012-02-06 14:08
Przepis fajny, z tym, że nie jest to surówka, a sałatka
~karola2012-01-15 09:34
bardzo PYCHA!!!!!!!!!!!!!
~lejdi D2011-04-12 17:14
Dodajcie trochę majonezu pycha .
~zoja2011-01-08 22:25
pychota
~ela2010-03-06 23:41
To nie jest surówka tylko gotowana kapusta. Surówka jak sama nazwa wskazuje jest z surowych niegotowanych jarzyn.
~monia2009-11-25 15:22
Ja robię dzisiaj, mam nadzieje że nam posmakuje :)
~marzena2009-07-16 02:44
super mi smakuje. mąż zaraz przyjdzie to zobacze co powie bo to pierwszy raz robie taką surowke
~Ewa2009-01-08 11:25
Dodałam trochę jogurtu naturalnego. Naprawdę smaczne i szybkie w zrobieniu co też jest dużym atutem tego. Dodałam octu winnego. Myślę że ile głów tyle dodatków.
~wiki2008-12-28 08:37
dziś ją będę robić na obiad - dodatek do rolad śląskich
~stella2008-12-20 22:28
dodaj do tego roztarty ząbek czosnku i łyżkę majonezu.Teraz zobacz, jakie cudo wyszło!
~Justyna2008-12-18 14:00
Megunia...pychota, ja wole tez OCET, cytrynka daje smaczek, ocet sprawia ze surowka jest surowka, pozdrawiam Cie goraco, po prostu rewelka :))
~alcia2008-12-04 11:54
A ja do Zbigniewa :-) - cytryna ma podobne właściwości w tym względzie, a na pewno zdrowsza.
~Zbigniew2008-11-22 11:01
Moja mama taką robiła. A do Uli napiszę, że troszkę octu wzmocni kolor, ktory kapusta traci podczas zaparzania. Ja do kapustki dodaję octu winnego lub owocowego. :)
~Ula2008-07-15 15:00
Wszystko fajnie, tylko ja na miejscu autorki, zamiast octu dalabym cytrynę.

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl