Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 września 2018. Imieniny: Eustachego, Faustyny, Renaty
kategoria: surówki
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 kapusta
  • 1 jabłko
  • cebulka
  • 1 łyżka cukru
Przepis:

Kapustę szatkujemy, solimy, zalewamy gorącą wodą.
Wodę zlewamy, dodajemy pokrojone jabłka, cebulkę.
Na sam koniec dodajemy cukier, oliwę.
Mieszamy, odstawiamy na trzy dni.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
Babciagramolka2010-01-31 09:15
Wybacz - mnie nie chodziło o to, że za mało (bo to indywidualny smak) - tylko o to że nie określasz proporcji. Nie ma wagi kapusty i wychodzi na to, że wg Ciebie nie ma znaczenia jak duża jest kapusta i tak dasz 1 jabłko i 1 łyżkę cukru. A chyba zmieniasz proporcje w zależności od wielkości kapusty. Komuś kto chciałby skorzystać z tego przepisu taki opis nic nie da.
cezary42010-01-30 17:35
Daję tyle jabłka ponieważ mam dzieci alergiczne na jabłko.
Babciagramolka2010-01-28 23:09
I na kapustę wagi 2 kg i takiej 0,5 kg dajesz 1 jabłko? Chyba przesadzasz z lakonicznością przepisów.

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl