Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 czerwca 2018. Imieniny: Gerwazego, Protazego, Sylwii
kategoria: surówki
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 dojrzały ananas
  • 25 dag twarogu
  • 5 dag migdałów
  • 1 łyżka siekanej łodygi selera
  • 1 zielona papryka
  • kilka liści sałaty
Przepis:

Ananasa przecinamy wzdłuż, po wykrojeniu nożem miąższu (twardy środek i wrośnięte kolce usuwamy, opróżnione połówki owocu zachowujemy), rozdrabniamy go na małe kawałki.
Sparzone migdały obieramy ze skórki i siekamy, paprykę kroimy w cieniutkie pasemka. Kawałki ananasa łączymy z rozkruszonym twarogiem, selerem, papryką, migdałami i po wymieszaniu wstawiamy do lodówki.
Przed podaniem przekładamy sałatkę do połówek ananasa, które układamy na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl