Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 12 grudnia 2018. Imieniny: Ady, Aleksandra, Dagmary
kategoria: sosy
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 żółtko
  • 1 szklanka oliwy
  • 9-10 ząbków czosnku
  • 0,5 łyżeczki octu winnego
  • 1 kromka bułki (bez skórki)
  • 1 łyżka śmietanki
  • sól
Przepis:

Bułkę skropić słodką śmietanką, pozostawić na kilka minut.
Czosnek obrać, posiekać i rozetrzeć go z solą.
Namoczoną miękką bułkę włożyć do miski i ucierać, dodając surowe żółtko, roztarty czosnek i ocet.
Cały czas ucierając, dodawać po kropli oliwę.
Gdy sos będzie miał już gęstą konsystencję lekko go schłodzić.
Podawać do gotowanych ryb.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl