Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 14 grudnia 2018. Imieniny: Alfreda, Izydora, Zoriny
kategoria: sosy
średnia ocena: 5.00

    Składniki:

  • 10 dag zielonej, słodkiej papryki
  • 5 dag cebuli
  • 1/2 szklanki przecieru pomidorowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki umytej, drobno posiekanej naci pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • 1 kostka rosołu drobiowego
Przepis:

Paprykę umyć, oczyścić z nasion, drobno posiekać. Obraną cebulę również posiekać, włożyć do wrzącej wody (1/2 szklanki) z dodatkiem kostki rosołowej i gotować pod przykryciem 5 min. Ostudzic, zmiksować z dodatkiem przecieru pomidorowego i obranego, pokrajanego czosnku oraz naci pietruszki. Przyprawić solą i pieprzem. Podawać na gorąco do potraw z ryb gotowanych i pieczonych.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~buru2011-10-12 16:56
Kompletna glupota :) Sos louisiana robi sie z czerwonej papryczki chilli a nie z zielonej slodkiej ; >

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl