Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 12 grudnia 2018. Imieniny: Ady, Aleksandra, Dagmary
kategoria: sosy
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1/4 szklanki oleju
  • 2 łyżeczki oleju sezamowego (dowolnie)
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 3 plasterki świeżego imbiru pokrajanego jak makaron lub 1 łyżeczka imbiru w proszku
  • 2 cebule dymki lub 1/2 pźczka szczypiorku pokrajanego na małe kawałki
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2 gałązki zielonej kolendry lub pietruszki
Przepis:

Olej wlać do rondla, postawić na małym ogniu. Ugotowaną rybę ułożyć na gorącym półmisku, posypać solą, pieprzem, imbirem sproszkowanym lub w paseczkach i kawałeczkami cebuli dymki lub szczypiorkiem. Zwiększyć płomień pod rondlem z olejem, mocno zagrzać, polać rybę, pokropić sosem sojowym i olejem sezamowym. Przybrać nacią kolendry lub pietruszki, podawać natychmiast.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~Bunia2009-04-20 14:17
nie ma nic o tym jak ugotowac rybe? i co powinnam zrobic z wywarem z ryby? czy pozniej ryba nie straci smaku? cos mi tu nie pasuje
~natalia2008-11-18 19:03
bleah. obrzydliwy sos ;/

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl