Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 12 grudnia 2018. Imieniny: Ady, Aleksandra, Dagmary
kategoria: sosy
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 10 kapeluszy grzybów suszonych
  • 250 ml wody
  • ½ kostki bulionu warzywnego Knorra
  • 100 ml słodkiej śmietany
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżeczki sosu sojowego grzybowego
Przepis:

Grzyby namoczyć i ugotować. Wyjąć, pokroić drobno. Rozgrzać masło z oliwą i wsypać na nie mąkę. Rozmieszać. Rozprowadzić wywarem z grzybów. Dodać usiekane grzyby, śmietankę, bulion, sos sojowy. Zagotować. Doprawić do smaku wg potrzeby.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl