Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 18 grudnia 2017. Imieniny: Bogusława, Gracjana, Laury
kategoria: przekąski
średnia ocena: 5.00
autor zdjęcia: dealcooking
    Składniki:

  • czerstwa chałka
  • mleko
  • łyżka masła
  • cukier lub miód
  • świeży ananas
Przepis:

Na patelni rozpuszczamy masło.
Chałkę kroimy na kromki o szer. ok 2cm. Kromki chałki maczamy z obu stron w mleku, delikatnie tak aby chałka nie rozpadła się.
Kładziemy na patelnię, posypujemy jedną stronę cukrem i smażymy z każdej strony aż się przyrumienią.
Ananasa obieramy i wycinamy twardy środek.
Krążki ananasa kładziemy na usmażoną chałkę, możemy udekorować miętą.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl