Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 lutego 2018. Imieniny: Bettiny, Konrada, Mirosława
kategoria: ciasta
średnia ocena: 5.00
autor zdjęcia: czekoladka145
    Składniki:

  • nutella ze śliwek węgierek
  • biszkopt z 4 jajek upieczony w formie o kształcie serca
  • krem ajerkoniakowy
  • 3 łyżki cukru pudru
  • kakao - dowolnie
  • owoce kandyzowane do ozdoby
  • listki czekoladowe - białe
  • wódka do ponczu zmieszana z herbatą
  • bakalie dowolne
  • kawałki czekolady o różnych smakach
Przepis:

Upiec biszkopt w foremce serca i pozostawić do ostygnięcia.

Przygotować krem wg przepisu na opakowaniu, dodać cukier puder przesiewając go przez sitko (aby nie było grudek) i kakao. Zmieszać dokładnie.

Biszkopt przekroić na 3 "plastry" i każdy nasączać ponczem z alkoholem. Następnie każdą część smarować kremem dodawać bakalie, kawałki czekolad i przykładać następny plaster ciasta i znów krem. Całe ciasto posmarować dokładnie kremem. Brzegi i boki posmarować nieregularnie nutella ze śliwek lub kupioną w sklepie nutellą a wierzch ozdobić dowolnie.

Na Walentynki - można ozdobić torcik czerwonym kremem np. z truskawkami i na nim np. czekoladowe serduszka.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
Termar2008-10-11 17:03
mniam..pyszne...

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl