Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 11 grudnia 2018. Imieniny: Biny, Damazego, Waldemara
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 4-5 filetów śledziowych
  • duży słoik marynowanych śliwek
  • słoik majonezu
  • kilka listków sałaty do dekoracji
  • 2-3 pomidory lub 2 strąki czerwonej papryki
  • kilka drewnianych szpadek
Przepis:

Umyć filety śledziowe, pokroić je na małe dzwonki. Zalać octem ze śliwek i odstawić do lodówki na kilka dni.

Na półmisku ułożyć liście sałaty, następnie kawałki śledzi. Każdą, porcję udekorować majonezem (najwygodniej za pomocą szprycy) i połówką śliwki. Spiąć szpadką.
Danie ozdobić pokrojonymi na cząstki pomidorami lub paseczkami papryki.
źródło przepisu: mam go od dawna i nie wiem już skąd.
przepis dodany przez: Termar

Zobacz wszystkie przepisy tego użytkownika »
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl