Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 czerwca 2018. Imieniny: Albina, Wandy, Zenona
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 50 dag filetów śledziowych
  • 2 łyżki cukru
  • 1/4 szklanki oleju
  • 4 łyżki octu winnego
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 30 dag cebuli
  • liść laurowy
  • gorczyca
  • ziele angielskie
Przepis:

W rondelku rozgrzać olej i zeszklić cebulę.
Następnie dodać cukier i chwilę smażyć cały czas mieszając.
Wlać ocet, dodać liść laurowy, ziele angielskie, koncentrat pomidorowy i wymieszać (uwaga: można dodać zamiast części koncentratu pomidorowego - ketchup).
Dusić kilkanaście minut, po tym czasie doprawić do smaku solą i pieprzem.
Garnek zdjąć z ognia, dodać kilka ziarenek gorczycy i wymieszać.
Całość odstawić do wystudzenia.

Pokrojone w kawałki śledzie układać warstwami w naczyniu np. w wiaderku po serze.
Każdą warstwę śledzi należy przełożyć ostudzonym sosem.
Szczelnie zamknąć i pozostawić w lodówce na 2-3 dni.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl