Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 11 grudnia 2018. Imieniny: Biny, Damazego, Waldemara
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 4 średnie buraki
  • 30 dag łuskanych orzechów włoskich
  • sól
  • pieprz
  • majonez
  • jogurt
  • cukier
  • cytryna
  • kilka filetów śledzia
Przepis:

Śledzia wymoczyć, pokroić w grubą kostkę ułożyć na talerzyku.
Buraki ugotować, obrać i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
Orzechy pokroić w niezbyt duże kawałki.
Majonez i jogurt wymieszać w proporcji pół na pół, przyprawić do smaku. Wymieszać z burakami orzechami i tym przykryć śledzia, podawać gdy ostygnie.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl