Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 sierpnia 2018. Imieniny: Bernarda, Sabiny, Samuela
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 2 duże płaty śledzia a la łosoś
  • ½ cebuli
  • 1/6 papryki czerwonej
  • 1 mały korniszon
  • 8 marynowanych pieczarek
  • ¼ szklanki oleju słonecznikowego
  • 2 łyżeczki musztardy
  • pieprz mielony
  • sok z cytryny
  • cukier
Przepis:

Cebulę pokroić w piórka a potem jeszcze drobniej, paprykę w drobne paseczki, pieczarki w plasterki.
Wymieszać olej z musztardą. Doprawić sokiem z cytryny, szczyptą cukru, pieprzu mielonego.
Płaty śledzia przekroić na połówki wzdłuż.
Na każdy nałożyć kawałeczki korniszona i cebuli, zwinąć w rulonik i spiąć wykałaczką.
Ułożyć śledzia na warstwie cebuli z pieczarkami i papryką.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~qk@skret.eu2010-08-24 12:04
Sam przepis fajny (na oko, ale jestem dość doświadczony). Szukam jednak domowego sposobu zrobienia śledzia a la łosoś - od podstaw. Mieszkam w środku Borów Tucholskich i po najbliższego śledzia a la łosoś mam 60 kilometrów. Czy słyszałaś może o takim przepisie, czy jest to tajemnica firm? Może składniki/sposoby tam używane odebrałyby nam ochotę na potrawę? Pozdrawiam

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl