Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 14 grudnia 2018. Imieniny: Alfreda, Izydora, Zoriny
kategoria: potrawy mleczne
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1,5 kg ziemniaków,
  • 50 dag bryndzy,
  • 4 jaja,
  • 2 szklanki mąki pszennej,
  • 3 łyżki tłuszczu,
  • pół szklanki śmietany,
  • szczypiorek,
  • papryka,
  • gałka muszkatołowa,
  • cukier
Przepis:

Ziemniaki ugotować. Bryndzę zemleć z ziemniakami, a następnie utrzeć z przyprawami i dodać żółtka. Ubić pianę z białek i ostrożnie mieszając, dosypywać mąkę. Formować na desce krążki i smażyć na tłuszczu. Podawać ze śmietaną i szczypiorkiem.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl