Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 lutego 2018. Imieniny: Damiana, Romana, Romany
kategoria: ciasta
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: czekoladka145
    Składniki:

  • Ciasto:
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 1/4 szklanki cukru (drobnego)
  • 15 dkg margaryny
  • 4 żółtka
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 1/2 aromatu cytrynowego

    Masa serowa:
  • 1 kg białego sera trzykrotnie mielonego
  • 2 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki oleju
  • 4 jajka
  • 3 budynie cytrynowe
  • szczypta soli
  • szczypta sody oczyszczonej
  • aromat cytrynowy

    Ponadto jeszcze:
  • 4 białka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 paczki (małej) wiórków kokosowych
Przepis:

Składniki ciasta połączyć i zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na ok. 1 godzinę. Ciasto wyjąć z lodówki i wyłożyć na blaszkę, a następnie podpiec w piekarniku przez ok. 10 minut w temperaturze 175 stopni.

Ser utrzeć z pozostałymi składnikami i wylać na podpieczony spód. Piec 40 minut w temperaturze 180 stopni. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubić razem. Po tych 40 minutach wyjąć ciasto z piekarnika i rozsmarować pianę i posypać wiórkami i wstawić jeszcze raz do piekarnika na kolejne 10 minut (aż się wiórki lekko zrumienią).
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~irena2008-11-15 20:54
Ten sernik jest pyszny, polecam go!

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl