Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 sierpnia 2018. Imieniny: Bernarda, Sabiny, Samuela
kategoria: ciasta
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: monika.p
    Składniki:

  • Ciasto:
  • 2 szklanki mąki
  • 10 dkg margaryny
  • 1 jajko
  • 0,5 szklanki cukru
  • proszek do pieczenia mały-15 g

    Masa serowa:
  • 1 kg sera białego
  • 2 budynie śmietankowe
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mleka
  • 2 cukry waniliowe
  • 6 jajek
  • 0,5 szklanki oleju
Przepis:

Składniki na ciasto zagnieść-wychodzi kruche ciasto, wsadzić do lodówki.
Ser zmielić przez maszynkę.
4 żółtka i 2 jajka utrzeć do białości z cukrem zwykłym i waniliowym. Następnie dodawać ser i dalej ucierać.
Następnie dodajemy mleko, budyń i olej.

Ciasto kruche z lodówki rozwałkować, wyłożyć na blaszce przygotowanej do pieczenia. Przygotowaną masę serową wylać na ciasto. Piec w temp. 180 st przez godzinę.
Po tym czasie na wierzch nałożyć pianę ubitą z 4 białek i 4 łyżeczek cukru i zapiec to jeszcze przez 15 minut. Smacznego!
źródło przepisu: Ciocia Tereska
przepis dodany przez: monika.p

Zobacz wszystkie przepisy tego użytkownika »
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~Elzbieta z NY.2011-01-21 16:02
Bardzo smaczny jest ten serniczek. Serdecznie pozdrawiam.
monika.p2008-12-17 22:20
Na zdjęciu sernik z połowy porcji,może dlatego niezbyt mi urósł.Ale polecam-jest pyszny!

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl