Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 lutego 2018. Imieniny: Anety, Lecha, Leona
kategoria: wieprzowina
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 70 dag schabu
  • 30 dag wędzonej szynki
  • pół szklanki białego wytrawnego wina
  • 250 ml bulionu
  • przyprawa do wieprzowiny
  • pieprz
  • sól
  • olej
Przepis:

Schab kroimy na 6 kotletów i lekko rozbijamy. Następnie oprószyć przyprawami.
Każdy kotlet zawinąć w plaster szynki i spiąć wykałaczką.
Obrumienić kotlety na oleju ze wszystkich stron. Przełożyć do garnka, podlać winem i bulionem.
Dusić do miękkości.
Podawać z ziemniakami lub ryżem, polanym sosem z duszenia, posypać koperkiem i do tego ulubioną sałatkę.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl