Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 14 grudnia 2018. Imieniny: Alfreda, Izydora, Zoriny
kategoria: potrawy z grilla
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 3-4 szt kotletów schabowych (15-20 dag każdy)

    Marynata:
  • 100 ml oleju
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka "vegety" śródziemnomorskiej pikantnej

    Sos:
  • 10 dag pasty warzywnej "ajvar"
  • 10 dag majonezu
  • 3 jaja na twardo-posiekane
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • pieprz
Przepis:

Wszystkie składniki marynaty mieszamy ze sobą.
Schab środkowy lub karkowy kroimy w plastry i wkładamy na 1 godzinę do marynaty i odstawiamy w chłodne miejsce.
Każdy kotlet kroimy na środku i wywijamy jak ciasto na faworki (inaczej chrust). Tak uformowane mięso układamy na ruszt grilla i smażymy.
Podajemy z ziemniakami pieczonymi też na grillu w folii aluminiowej z dodatkiem masła koperkowego lub z sosem przygotowanym z podanych składników.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl