Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 27 maja 2018. Imieniny: Amandy, Jana, Juliana
kategoria: wieprzowina
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 80 dag schabu
  • 4 dag smalcu
  • 0,5 szklanki białego wina wytrawnego (w zastępstwie można dać tyleż wody z octem winnym)
  • 0,5 szklanki wody
  • 3 spore cebule
  • 10 dag rodzynków
  • 3 dag łuskanych orzechów włoskich
  • 0,5 łyżeczki szałwi
  • sól i pieprz do smaku
Przepis:

Wyciąć ze schabu kość, schab obrumienić na rozgrzanym w szybkowarzesmalcu, oprószyć pieprzem, solą i szałwią, obłożyć pokrojoną wtalarki cebulą. Włożyć rodzynki, wlać wodę i wino. Zamknąć szybkowari ogrzewać 0 minut od momentu przekroczenia progu ciśnieniawewnętrznego. Upieczony schab posypać posiekanymi drobno orzechami.Sos, jeśli trzeba, doprawić solą i pieprzem.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl