Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 sierpnia 2018. Imieniny: Franciszka, Kazimiery, Ruty
kategoria: sałatki
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • ok.1 kg świeżych grzybów
  • szklanka śmietany
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • sok cytrynowy lub ocet winny
  • liście zielonej sałaty
Przepis:

Grzyby oczyścić, pokrajać i gotować przez 2-3 min w zakwaszonej wodzie. Przełożyć je na sito, później osuszyć ściereczką. Cebulę posiekaé jak najdrobniej, wymieszać ze śmietaną, przyprawić cukrem, solą i pieprzem. Tak przyrządzonym sosem polać grzyby ułożone na liściach sałaty.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl