Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 maja 2018. Imieniny: Jana, Moniki, Wiktora
kategoria: sałatki
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: czekoladka145
    Składniki:

  • 3 zupki "chińskie" - użyłam tu serowych
  • 3 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 1 papryka surowa
  • 1 ogórek surowy
  • 3 ogórki kwaszone
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 30 dkg sera (ostrego)
  • kilka łyżek majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól
  • cukier
  • pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka płaska czosnku granulowanego
  • zioła prowansalskie - nie koniecznie
Przepis:

Makaron połamać na mniejsze kawałki, kukurydzę odcedzić, podobnie jak tuńczyka.
Pozostałe składniki pokroić w kostki. Makaron połączyć z wszystkimi składnikami i odstawić do następnego dnia.

Jogurt zmieszać z saszetkami z zupek (użyłam jak już pisałam serowych, więc nie było obawy że są za ostre). Dodać majonez, przyprawy i zmieszać. Polać sałatkę i zmieszać całość dokładnie.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl